Desenleri Kombinlemenin 5 Püf Noktası
Nilüferden / Şubat 2, 2016 / Yorum YapılmamışBenim çok heves ettiğim ve bir türlü beceremediğim ve cesaret de edemediğim kendim için araştırdığım ve kombinlere baka baka yolunu yöntemini bulduğum bir stile değineceğim. Farklı farklı desenleri bir arada kullanma sanatı. Kareli bir gömlekle çiçekli bir etek giymek aklımdan bile geçemezken iyi kombinlenmiş bu taraz bir giyime hayran kalabiliyorum ama ben de öyle giyineyim diyince “Cık” olmuyor beceremiyorum. Aldığım notlardan sonra artık becerebileceğim. Ve siz de eğer aynı dertten muzdaripseniz artık siz de becerebileceksiniz. O halde desenleri karıştırmanın püf noktaları nelermiş size anlatayım önce.
1) Renk uyumu
Hangi deseni hangisiyle karıştıracağınız önemli değil. Yeter ki renkler biribirine benzer olsun. Kareli bir kumaşla leopar desenli bir kumaşı karıştıracaksanız ikisi arasında ortak bir renk mutlaka olmasına özen gösterin. Kahverengi kareli ise leopar deseninde de kahverengi mutlaka olmalı. Ya da yakın tonda bir kahve. Açık maviye bebe mavisi gibi…
2) Bir deseni öne çıkartın.
Örneğin; eğer esas parçanız leopar desenli harem pantolonsa, üzerinize daha az dikkat çeken bir parça seçin. Ya da eğer ekoseli düz bir elbise giymek istiyorsanız onu, altına giyeceğiniz ve biraz görünecek pötikareli bir gömlekle kombinleyin. Ekoseli elbise hala esas göze çarpan parça olarak kalacaktır.
3) En fazla iki desen
En fazla iki farklı deseni karıştırmaya özen gösterin. Fazlası göz yorar. Özellikle yeni başlayanlardansanız fazlası sizi de yorar.
4) Desen boyutları önemli
Büyük karelere büyük puantieler göz yorar. Desenlerden birinin diğerinden küçük olması gerek. Diğer türlü de iş görür ama büyük kareli gömleğe küçük puantiyeli pantolon daha iyi bir kombin yaratmanızı sağlar.
5) Hala cesareti olmayanlara
Tüm püf noktalarını okudunuz. Hala cesaret edemiyor musunuz bu kombini kullanmaya? O zaman çizgili desenlerle başlayın. Çizgili desenler desen kombininde hemen hemen her türlü diğer desenlerle en kolay kombin olanlardır. Özellikle de siyah beyaz çizgililer…
İşin aslı desen kombini meselesi biraz pratik gerektiren bir stil. Yazdığım püf noktalarının rehberliğinde yavaş yavaş kombin oluşturmaya başlayın. Sonrasında zaman geçtikçe fazla düşünmeden kendi stilinizi yaratacak hale geleceksiniz. Ve ortaya çıkarttığınız sonuca aynada bakıp çok çok beğeneceksiniz.
Bunu paylaş:
- Twitter üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Facebook üzerinde paylaş (Yeni pencerede açılır)
- Google+ üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Arkadaşınızla e-posta üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
- Yazdırmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)